whos.amung.us

Wednesday, 22 February 2012

PERIHAL ZAMRUD

brazillian emerald

colombian emerald

somalia emerald
ZAMRUD (EMERALD) MEMPUNYAI STATUS/KEDUDUKAN YANG TERSENDIRI DI NEGARA KITA DAN MAMPU MENGALAHKAN PERMATA YANG BERLAINAN JENIS SEPERTI DELIMA(RUBY),NILAM(SAPPHIRE),BERLIAN(DIAMOND) DAN LAIN-LAIN LAGI. PENJUALANNYA PULA LEBIH LARIS JIKA DIBANDINGKAN DENGAN PERMATA-PERMATA JENIS LAIN.

ZAMRUD COLUMBIA(COLOMBIAN EMERALD) BOLEH DIKATAKAN AMAT POPULAR DIKALANGAN KITA.SEHINGGAKAN KITA SEAKAN TERUS MELUPAKAN ZAMRUD-ZAMRUD YANG DIKELUARKAN OLEH LOMBONG-LOMBONG LAIN SEPERTI BRAZIL,SOMALIA,ZAMBIA DAN BANYAK LAGI SELURUH DUNIA.SEHINGGAKAN SESETENGAH PENIAGA@PEMBEKAL MELABELKAN ZAMRUD YANG DIDAGANGKAN ITU ADALAH BERASAL DARIPADA LOMBONG COLUMBIA SUPAYA IANYA LEBIH LARIS DIPASARAN TEMPATAN.

APAKAH ZAMRUD DARIPADA LOMBONG-LOMBONG LAIN TIDAK BERKUALITI?

TIDAK BENAR BEGITU.BAGI SAYA,TIDAK KISAH DARI MANA ZAMRUD ITU BERASAL.YANG PENTING ADALAH KUALITI ZAMRUD ITU SENDIRI.ADA ZAMRUD YANG BERASAL DARIPADA LOMBONG BRAZIL MAMPU MENGALAHKAN ZAMRUD YANG BERASAL DARIPADA COLUMBIA. DALAM ERTI KATA LAINNYA,PEMBELI PERLULAH PERHATIKAN KUALITI ZAMRUD ITU SENDIRI BUKAN MEMBELI SECARA MEMBUTA TULI ATAUPUN BELI ATAS NAMA."OH,ZAMRUD COLUMBIA",TERUS DIBELINYA DENGAN HARGA YANG TINGGI WAHHAL KUALITI PERMATA ITU TIDAK SETARAF DENGAN HARGANYA.

KESIMPULANNYA DISINI,NILAILAH KUALITI ZAMRUD ITU SENDIRI DAN BUKANNYA MENGAMALKAN MEMBELI ATAS NAMA.WALLAHUALAM.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...